Projekt Urbani vrtovi Velike Gorice održan je 12. 10. 2019. godine u sklopu kojega su organizirana stručna predavanja za postojeće, ali i nove korisnike gradskih vrtova gdje su stručni i iskusni predavači nastojali približiti sudionicima predavanja nove principe rada na tlu.

Predavanja su održali prof. dr. sc. Vesna Židovec koja je govorila o važnostima i načinima kompostiranja te mag. ing. agr. Marija Zrnić o
urbanom biovrtlarstvu. Kroz predavanja u ukupnom trajanju od 2 školska sata, 33 prisutnih sudionika dobilo je savjete o važnosti korištenja ne štetnih proizvoda za uzgoj i očuvanje vode, modelima efikasnog iskorištavanja prostora, načinu boljeg vrtlarenja i dr. Osim edukacije, sudionicima projekta podijeljeni su priručnici o uzgoju povrća.

Kroz ovaj projekt korisnicima postojećih vrtova kao i onih potencijalnih ponudio se edukativno predavanje koje će im pomoći u efikasnijem i održivom upravljanju njihovom parcelom.

Cilj provedbe ovoga projekta je da se putem edukativnih predavanja potakne i poveća broj korisnika gradskih vrtova. Informacije o projektu pružene su putem mrežne stranice Udruge, lokalnih portala, izjavama na radiju te putem društvenih mreža Udruge te je izrađeno oko 1000 komada letaka, 30 komada priručnika.