Još jedna zanimljiva informacija dolazi nam iz prekrasnog svijeta sisavca, a ovoga puta u glavnoj ulozi našli su se ljupki dupini. Podsjetimo se da dupini pripadaju porodici iz podreda kitova zubana, a službeno su najraznovrsnija skupina sisavaca koja živi u svim morima svijeta. Dupini su sisavci koje su generalno simpatični svim ljudima, a mnogobrojna djeca s nestrpljenjem priželjkuju susret upravo s ovim inteligentnim životinjama. Dupini imaju izuzetno dobra osjetila sluha i vida, a važnu ulogu u snalaženju u okolini ima njihova sposobnost eholociranja uz pomoć ultrazvuka.

Osim što su vrlo brzi plivači jedni su od rijetkih sisavaca koji imaju nevjerojatne akrobatske sposobnosti koji se u životinjskom svijetu tumače kao igra. Upravo zbog tih društveno akrobatskih sposobnosti dupine možete vidjeti u nekim svjetskim centrima u službi zabave budući da su dupini jako socijalne životinje. Potrebno je naglasiti da se iz godine u godinu radi na smanjivanju broja dupina u zatočeništvu te na njihovom povratku u prirodno stanište.

Da su dupini iznimno inteligentne životinje pokazuje video koji nam govori kako dupini pomažu u razvrstavanju različitog otpada u zasebne spremnike. Na videu možete točno vidjeti kako dupin prepoznaje plastiku, papir i metal te brojnim stručnjacima diljem svijeta pomaže u službi razvrstavanja otpada. Važno je naglasiti da se dio svjetskih stručnjaka ne slaže s činjenicom da se dupini koriste za ovakve akcije no opet dobar dio druge strane smatra da je njihova pomoć itekako dobro došla. Kako izgleda video o kojem smo vam govorili i na kojem možete detaljnije vidjeti kako sve izgleda, pogledajte i presudite sami.

Pogledajte video